Over ons

De Grote Laak Steinvoort

Scan- en inseminatiebedrijf De Grote Laak Steinvoort is ontstaan uit een samenwerking tussen huidige eigenaren Koos Wouters en Jan van Schadewijk. “Eind jaren ’90 werkten we beiden als varkens-, geiten- en schapenscanner. Toen we elkaar tegenkwamen na het afronden van een klus in dezelfde straat, kwam het tot een praatje. Waarom zouden we de krachten niet bundelen? Twee kunnen immers meer dan één.”

Pioniers op het gebied van bedrijfs-KI

De twee pioniers op het gebied van scannen en bedrijfs-KI gingen gezamenlijk aan de slag in heel Nederland. Niet veel later volgden België en Duitsland en daarmee de eerste medewerkers. “Waar we voorheen regionale scanners waren, zijn we nu een totaalleverancier op het gebied van bedrijfs-KI in heel Nederland en daarbuiten. Daarnaast beschikken we op onze locatie in Rijkevoort over een eigen laboratorium voor het doen van spermaonderzoek en hebben we een groothandel in KI-materialen.

Verlengstuk van uw varkenshouderij

Binnen de organisatie van De Grote Laak Steinvoort staat professionaliteit voorop. “Bij ons werken mensen die zich betrokken voelen bij de klant. Niet alleen bij stallen met 10.000 zeugen, maar ook bij stallen met 100 zeugen. Onze reproductiemedewerkers voelen een grote verantwoordelijkheid voor uw bedrijfsresultaten en spelen in op nieuwe ontwikkelingen. Iedere klant kan binnen 24 uur en 7 dagen in de week worden bediend. Tegen eerlijke tarieven. Dankzij dit dagelijkse contact kunnen we maatwerk leveren en dat draagt bij aan een zo hoog mogelijk technisch resultaat. Daarmee zijn we het verlengstuk van uw varkens-, geiten- of schapenhouderij.”

Onafhankelijk en innovatief

Innovativiteit is onlosmakelijk met de dienstverlening van het onafhankelijke scan- en inseminatiebedrijf verbonden. “We investeren in moderne apparatuur en ontwikkelen zelf ook innovatieve producten. Zo komen onder meer de Geltenpipet, de inseminatieveer en de grotere spermabewaarsystemen uit de stal van Steinvoort. We staan voor wat we doen!”
De Grote Laak Steinvoort